Intryck från Formex

Då har vi landat efter ett fullmatat Formex och vi försöker här sammanfattta våra intryck.

Coco form hade fått i uppdrag av Formex att tolka fyra internationella trender ur ett nordiskt perspektiv vilket resulterade i en spännade promenad genom Milky way; handlar om form, transparens, vitt och pudriga pasteller. Ljuvt & mjuk som i en dröm. Walk the line; stilrent och grafiskt formspråk i svart och vitt med starka accentfärger. Råa material som stål och betong.  Memory lane; retroinspirerande mönster med dova pasteller som för tankarna bakåt i tiden. Silly walk; fantasi och sagor inspirerar, mustiga färger möter starka kurlörta färger i en liten galen värld.

Å visst hittade vi många produkter som stämde in i just dessa tolkningar!

 

Även blått i alla dess nyanser och främst den gråblå nyansen är stort. Den gråblå färgen tillsammans med konjaksfärgat läder var riktigt snyggt! Det blev en stor favorit!

Bland accentfärgerna i höst är petroleumblå klart främst även aprikost/orange och gult är stort.

Nya färgkombinationer i höst är rosa/organge och blått/ lila.

Hetaste metallen var klart koppar och mässning som syntes på speglar, lampor, detaljer och som sänggavlen i Mimous monter. Fåglar hänger i främst Ugglor som fanns i olika utföranden i nästan varje monter...

 

En trend som det talas mycket om och anades i bland annat Mattues utställning är inspiration ifrån Nordafrika. Kulturella mönster på kuddar, mattor och porslin, främst i svart vitt, gult o grått "det nya grafiska".

 

Hoppas ni får lite inspiration till höstmys hemma!

 

Pernilla

loading...

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna