Länkar

Senaste inläggen

Bloggarkiv

Vi vinterstädar på vårt stora lager!
Vi säljer ut möbler och inredningsdetaljer, tavlor, speglar, kuddar, mattor, lampor med mera från vårt stylinglager med 50 - 80 % rabatt!
Dessutom har vi 50 % rabatt på utvalda produkter från vår webbshop/butik med varumärken som till exempel House Doctor , Broste, AYTM och Affari.
Välkommen att fynda nu på lördag och söndag den 2-3/12 kl 12-14.
Vi tar kort!

Adress:
Upplanda 345
740 46 Östervåla

Skyltat i Östervåla från E4/Månkarbovägen och väg 272.

Läs hela inlägget »

Den här veckan har vi "bott" i drömlägenheten!
Fantastisk lägenhet där vi fick ta fram kulörer på väggarna och totalstyla hela lägenheten. Veckan  började tufft med bilen på verkstaden, felmålade rum och målning av tavlor till sent på natten och några sena jobbkvällar men allt var sååå värt det när vi på fredagsmorgonen kunde gå runt och bara njuta av det vi skapat. Dessutom tog Samir fantastiska bilder...

Mer info om lägenheten och fler bilder hittar du här
Mäklare Camilla Berg Riksmäklaren
Foto Samir Hajd

Läs hela inlägget »

I veckan har vi även stylat en fantastisk retrolägenhet i Luthagen...Helt kär i de fina glasdörrarna.

Läs hela inlägget »

Denna vecka har vi stylat en visningslägenhet åt Skanska. Med ny färg och tapet på väggarna och inredning skapade vi ett hem att trivas i...

Läs hela inlägget »

Här kan du läsa om några av de trender jag föreläste om på "Välkommen hem mässan" igår:

Fokus på miljön

Det är glädjade att det fortfarande är stort fokus på miljön. Vi ser mycket naturliga material som trä, rottning, lin, ull, natursten, lergods och återvunnet glas.
Flera stora leverantörer lägger fokus på att tillverka produkter som är schyssta mot miljön och med schyssta arbetsvillkor.
Ikeas senaste stol Odger är till exempel tillverkad av trä och återvunnen plast dessutom är den så fiffigt konstruerad att den monteras den ihop utan skruvar.

Foto: Ikea Sverige

Lyxiga material

I höst vill vi omge oss med lyxiga material och förutom naturmaterialen förknippas sammet med lyx. Sammet ser vi mycket av i höst på fåtöljer, soffa, stolar, puffar, gardiner, överkast och kuddar. Gärna i dova mörka färger som mörkblå, smaragdgrön och vinrött men även nyaser av grått och gammelrosa syns.
Foto: Ellos, Ikea Sverige, Pintrest, Broste Copenhagen

70-tals influenser

Detaljerna i höst influeras verkligen av 70-talets färger och design. Vi ser till exempel prisbelönta vasen Dancing Dune från AEO. Vi ser keramiktavlor från flera leverantörer.
Det är överhuvudtaget mycket porslin och porslinet ska gärna ha lite platina och se handgjort ut. Det prickiga mönstret finns kvar men uppdateras i andra färger som ockra.

Foto: House Doctor, AEO

Varma färger

I höst ska det vara matt, matt, matt vi ser matta metaller, matt glasyr på vaser, krukar och detaljer och det ska vara supermatta väggar. Väggarna ska vara så matta att det nästan dammar om dem.
Vi ser också att vi nu går från grått till varmare färger på väggarna. På Formex släppte Jotun sin nya färgskala för 2018.
Där kunde vi se många varma nyanser från dova persikotoner, sandtoner till riktigt mörka rödbrunatoner.
Sååå fina...
Foto: Jotun

Trendigaste färgen - Maroon

Trendigaste färgen i höst är absolut den snygga rödbruna färgen - Maroon. Den syns precis överallt på väggar, krukor, detaljer, kläder, läppstift, nagellack och till och med håret.

Krom och silver

I höst ser vi att krom och silver blir allt vanligare och mässingen mattas av. Vi ser framförallt fler lampor i krom.
Vi går även från de nakna glödlamporna och vi ser mer opalglas istället som ger ett fint mjukt sken.

Foto: Pholc

Unikt och Personligt

Den trendigaste inredningsstilen är att hitta sin egna inredningsstil. Att våga vara annorlunda, att våga blanda nytt och trendigt med ärvda, vintage och loppisfynd. Vi går bort från det perfekta och går mot det personliga. Någon som jag tyckas verkligen lyckas med detta är Krickelin, fotograf och bloggare in och inspireras på @krickelin
Foto: @krickelin

Ha en riktigt härlig och skön inrednings höst!

Pernilla
 

Läs hela inlägget »

Idag har vi stått på Välkommen Hem mässan på UKK sååå roligt och vilka fantastiska möten!
Pernilla föreläste om "Höstens stora trender" på scenen och blev interjuvad av självaste Martin Timell. Tack fina ni som kom och lyssnade och för den positiva feedbacken.

Läs hela inlägget »

Idag har vi slutpiffat snygga ettan med loft på Torgny Segerstedt allé.
Verkligen snygg och påkostad nyproduktion, älskar inslagen av trä runt
fönstren och vid uteplatserna.

Och kolla in plattläggningen!

Läs hela inlägget »
Igår byggde vi upp en miljö till Riksbyggens och Stadsbyggens event för Story 567. Vi spann vidare på den fantastiska takterass de boende får ta del av i boendet och byggde upp en pergola med inredning utifrån 3D bilden på takterassen.

Här nedan ser du planeringen vi gjorde inför uppdraget. Förutom pergolan fanns även ståbord för Riksbyggen och Stadsbyggen samt modellen för Story 567. Med på eventet var även Uppsala basket, med basketkorg och spelare, hos dem kunde alla prova att sätta basketbollen i korgen och vara med och tävla om billjetter till deras matcher.

Eftersom vi bara hade två timmar på lördagsmorgonen att iordningställa eventytan var vi lite oroliga för att byggandet av pergolan skulle ta för lång tid...men allt flöt på och det blev kanon.
Eventet blev mycket lyckat med många härliga möten och stort intresse för fina Story 567.

Läs hela inlägget »

Den andra lägenheten vi stylade förra veckan var denna coola lägenhet mitt i stan med trendmedvetna material val och fina glasväggar. En riktig pärla!

Total styling Magnolia Design & inredning
Mäklare Widerlöv
Mer info och bilder hittar du här

Läs hela inlägget »

Förra veckan stylade vi två fina treor den ena denna ljusa trea vid ån med fantastisk utsikt, två balkonger och bastu!

Total Styling Magnolia Design & inredning
Mäklare Mäklarhuset Uppsala
Se fler bilder och läs mer om objektet här

Läs hela inlägget »

Ikeas Bestå har funnits och blivit älskad genom tiderna. Det perfekta skåpet som går att kombinera in i oändligheten. Skåpet har dessutom precis fått sig en up shapning. Skåpen är nu enklare att montera, insidan matchar utsidan, tåligare yta, finns i nya färger och lådor och luckor är nu mjukare och tystare. Det är ju toppen! 

Här är några exempel på vad man kan hitta på med Bestå:

Utnyttja ett litet utrymme till fullo genom förvaring  och sittplats

Bild: delikatissen.com

 

Sätt skåpen i ett roligt mönster på väggen. Skapar båder förvaring och är dekorativt!


Eller som vi gjorde hos en kund där vi skapade en tv-bänk, kontor, förvaring och fondvägg i ett. Ett extra lyft fick skåpen med hjälp av led-stripe belysningen runt hela skåpen.

Tycker man att utbudet på Ikeas luckor inte räcker till eller man vill göra en makeover på sin gamla Bestå möbel så kan man kika in på superfront.se
Där finns en uppsjö av luckor i härliga färger och mönster, snygga ben och roliga hantag. 

Läs hela inlägget »

Fint med flera små vaser tillsammans istället för en stor! De supersnygga tavlorna är från Kristina Dam. Vaserna och tavlorna finns i vår Concept Store.

Bordet är från Bergshammra. Ett nytt svenskt märke vi har i vår Concept store som även gör fina krukor och pappershållare. 

Läs hela inlägget »

Dålig uppdatering från min sida. Ber om ursäkt för det! Vi jobbar på för fullt på bygget. Då solen och värme är min bästa vän är jag är väldigt glad att vi är nästintill klara utvändigt så vi slipper stå ute i snöovädret och huttra. Invändigt är det betydligt varmare och går det sakta men säkert framåt med byggnationerna.

Vi har efter många kliattacker lyckats isolera klart taket och alla utvändiga väggar. Även en del innerväggar är färdigisolerade.  Det har blivit några lager isolering kan jag lova. Taket har även fått två ögon ut mot himlen vilket kommer ge ett fint ljusinsläpp till allrummet på övervåningen.

På bottenplanet har alla innerväggar kommit upp. Så himlaroligt att kunna gå runt där och känna in rummen som Ernst hade sagt. Självklart går jag där om kvällarna och helgerna och smygplanerar lite hur vi ska inreda även fast det är ett tag dit.

Vi har även börjat dragit el. Vilket betyder att varenda litet eluttag, lamputtag och brytare ska bestämmas vart det ska sitta och hur det ska vara ihopkopplat. Inte det lättaste men nu är det mesta på nedre plan planerat i alla fall. Det är ju SÅ viktigt med bra belysning för att skapa ett trivsamt hem.

Vårt planerade av kök, badrum och tvättstuga är också lite sidoprojekt vi håller på med just nu. Det vi har bestämt är kökets utformning, färg, stil och att vi ska köra på Ikea stommar. Sen tittar vi på lite olika alternativ till köksluckor och har egentligen bestämt ungefär hur vi vill att det ska se ut, men vet inte riktigt hur vi ska kommer dit. Ska försöka åka till Stockholm och kolla in pickylivings luckor som vi är helt sålda på när vi har tid. Ni ska få veta mer om våra köksplanern senare!

I veckan hoppas jag att vi hinner sätta upp de innerväggar som är kvar på övervåningen och rita ut vart alla avlopp och så ska gå i badrummet. Vi har ju sätt rumsindelning på ritningarna och i våra huvuden i flera månader nu så det ska bli superspännande att se det i verkligheten.

/Matilda

 

Övervåningen har börjat få väggar

Källartrappen från Våla Specialsnickeri är på plast.

Övervåningen. Till vänster ska det bli badrum och i vinkeln blir det sovrum.

Vardagsrummet är färdiggipsat.

Byggare Bob kollar så att det är rakt innan fastskruvning.

Läs hela inlägget »
Etiketter: matildas husbygge

I vår handlar trenden Nordic Neat om omsorgsfullshet, nätt, rent och snyggt.
Materialen är gedigna som trä, rottning, ull, linne, sten de får gärna vara innovativa och bidra till en bättre värld.
Formerna är rena, enkla, nätta och funktionen är viktig.
Färgerna är hämtade från naturen blått, allt från dimgrå till svartblått, grönt i alla nyanser och höstens stora färg "rosaorange" är fortfarande stor och såklat pasteller. 
Vi ska gruppera våra föremål gärna på brickor tex blommor och blad i många små vaser.
I bokhyllan ska vi visa vår personlighet, arv och intressen precis som det ska vara när man inreder sitt hem tycker vi! Ha en härlig inspireande inrednings vår!

Läs hela inlägget »