Formex fyra vår- och sommartrender 2014

Oj vad tiden rullar på det är redan flera veckor sedan vi besökte FORMEX och tankade inspiration till våren och sommaren. Här är de fyra trenderna som Designern Jan Rundgren tolkat, sammanfattningsvis är tolkningen att vi gärna drömmer oss bort och längtar efter ett harmoniskt hem.

Down to earth

Down to earth. En stark trend att leva nära naturen, vi drömmer oss ut på karga öppna landskap som andas frihet. Neutrala färger kombineras med vitt, guld, mässing och varma toner som terrakotta kombineras med kalla sandiga toner

Tänk sten, gräs, trä och flätade korgar. En trend i denna trend är att vi kommer att olda mycket själva i vår och sommar. Överallt syntes snygga och smarta exempel på krukor och miniväxt hus att odla i.

Odlingskruka från House doctor

Day Dream

Day Dream. Vi drömmer oss bort i våra dagdrömmar till en värld i lyx och flärd, stilfulla textilier som linne, siden och transparenta tyger gärna lager på lager. Här dominerar pudriga pastell er tillsammans med sobert grått. Här är det också mässing och guld som gäller

En tjusig stil!

Deep flow

Deep flow. Vi dyker ner under vatten ytan och om ger oss med havet som färgskala blå nyans samt grönblå till turkosa toner. Accent färger är rött och svart. Tänk hav, sand, drivved och skimrande toner.

Hota upp den klassiska marina stilen med turkosa inslag.

Indian summer

Indian summer.  Här drömmer vi oss bort till fjärran land. Etniska rustika blandas med det moderna. Det är härligt färgstarkt med intensivt gula, blå, röda och lila toner. Gärna med svart som accentfärg. Tänk färgstarkt och lekfullt.

Moderna former i ny tappning

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna