Feng shui tips till hemmets hjärta, köket!


Köket är den del av hemmet som ger näring och upprätthåller liv, och enligt Feng shui den viktigaste delen av ditt hem. Köket är också en feng shui symbol för rikedom och välstånd.

- För god feng shui, är det bäst att inte ha ditt kök för nära ytterdörren eller bakdörren, där goda energin lätt kan fly.
- Maten du äter ger dig energi. För att denna energi ska vara av hög och helande kvalitet måste maten beredas i en harmoniskt och välorganiserat kök.
Eftersom vi ständigt utbyter energi med vår omgivning, leder ett bra feng shui kök till en bra, pigg kock, vilket i sin tur leder till goda energi måltider för en lycklig familj!
Bra kost är bra feng shui, så lägg till hälsosamma och ekologiska livsmedel till din diet. Särskilt färska frukter och grönsaker. Förutom det höga näringsvärdet har ekologiska frukter och grönsaker starka helande vibrationer från jorden som kroppen behöver.


Flera tips:
- Köket ska vara luftigt och rymligt, rent, ljust och välkomnande.
- Köket ska ha flera nivåer av ordentlig belysning. Tänk på att ha en bra allmänbelysning i taket och komplettera med arbetsbelysning till exempel riktade spotligt speciellt över arbetsytorna. Addera även några ljuskällor för dekoration och mys.
- För god feng shui, håll köket enkelt och överbelasta det inte med prylar.
- Färska blommor ger en upplyftande energi till ditt kök. Placera en vas med blommor, eller en levande växt på ditt köksbord, fönsterbräda, eller där det passar bäst.
- Välj färger som smälter väl ihop och mår bra tillsammans. För gärna in färgen gul i köket, eftersom det är bra för matsmältningen. 
- Köket hör till ”eld elementet” så för också gärna in naturföremål, växter samt naturtoner i grönt och brunt för att stärka energierna.

Köket har ansetts vara hjärtat i hemmet sedan urminnes tider, så använd feng shui för att göra det till ett glatt och friskt hjärta! Följ gärna dessa enkla feng shui tips och skapa ett hem där familj och vänner fortsätter att dela många sköna stunder tillsammans.

Etiketter: feng shui

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter