Statusuppdatering på bygget

Dålig uppdatering från min sida. Ber om ursäkt för det! Vi jobbar på för fullt på bygget. Då solen och värme är min bästa vän är jag är väldigt glad att vi är nästintill klara utvändigt så vi slipper stå ute i snöovädret och huttra. Invändigt är det betydligt varmare och går det sakta men säkert framåt med byggnationerna.

Vi har efter många kliattacker lyckats isolera klart taket och alla utvändiga väggar. Även en del innerväggar är färdigisolerade.  Det har blivit några lager isolering kan jag lova. Taket har även fått två ögon ut mot himlen vilket kommer ge ett fint ljusinsläpp till allrummet på övervåningen.

På bottenplanet har alla innerväggar kommit upp. Så himlaroligt att kunna gå runt där och känna in rummen som Ernst hade sagt. Självklart går jag där om kvällarna och helgerna och smygplanerar lite hur vi ska inreda även fast det är ett tag dit.

Vi har även börjat dragit el. Vilket betyder att varenda litet eluttag, lamputtag och brytare ska bestämmas vart det ska sitta och hur det ska vara ihopkopplat. Inte det lättaste men nu är det mesta på nedre plan planerat i alla fall. Det är ju SÅ viktigt med bra belysning för att skapa ett trivsamt hem.

Vårt planerade av kök, badrum och tvättstuga är också lite sidoprojekt vi håller på med just nu. Det vi har bestämt är kökets utformning, färg, stil och att vi ska köra på Ikea stommar. Sen tittar vi på lite olika alternativ till köksluckor och har egentligen bestämt ungefär hur vi vill att det ska se ut, men vet inte riktigt hur vi ska kommer dit. Ska försöka åka till Stockholm och kolla in pickylivings luckor som vi är helt sålda på när vi har tid. Ni ska få veta mer om våra köksplanern senare!

I veckan hoppas jag att vi hinner sätta upp de innerväggar som är kvar på övervåningen och rita ut vart alla avlopp och så ska gå i badrummet. Vi har ju sätt rumsindelning på ritningarna och i våra huvuden i flera månader nu så det ska bli superspännande att se det i verkligheten.

/Matilda

 

Övervåningen har börjat få väggar

Källartrappen från Våla Specialsnickeri är på plast.

Övervåningen. Till vänster ska det bli badrum och i vinkeln blir det sovrum.

Vardagsrummet är färdiggipsat.

Byggare Bob kollar så att det är rakt innan fastskruvning.

Etiketter: matildas husbygge

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter