Formex rapport hösten 2015

Höstens tema på Formex var Nordic Essence; inspiration från Nordens natur och den fanns överallt; mycket grönt, skogsmotiv, stubbar, trärent, kottar, ekollon, mossa, kvistar ja till och med dofter som doften "Skog" från Skandinavisk.

Återbruk och hållbarhet är glädjande nog nyckelord i höst. Vilket den fina utställningen RE:DO speglade.

Entrétorget belyste nordiskt hantverk och slöjdande. Där fick vi se flera duktiga hantverkare utöva sitt hantverk. Utställningen bestod av en stor skulptur av pappkartonger och det tog ett långt tag innan vi fattade vad den föreställde nämligen "Huskatten" och upptäckte att produktutställningen var inuti katten!

Trendutställningen i matsalen brukar vara en höjdare så även denna gång. Favoriterna var den ursnygga tapeten från Scandiwall föreställande grönt kakel, dekoren på beställningsdisken och fina väggbonaden från Frosta design.

Fina produktnyheter hos Klong bland annat denna ljustake designad av Broberg Ridderstråhle, fantastiska skarves från Emma Fällman Studio och snygga läderhalsbandet från Saga Melina, båda utställare på Young designers.

Många fina nya hudvårdsprodukter som Meraki hos House Doctor, grymt snygga förpackningar och Norrländska Hing Organics från Piteå, produkterna är baserade på rapsolja, härliga dofter i fina förpackningar.

Snyggaste montern stod Linum för! 
Underbar grönbäddning ton i ton med mjuk sammet, blandat med cognac färgat läder, moderna ryamattor och 70-talsinfluenser sååå snyggt. 

Mycket gott hos Nicohlas Vahe och Västergården

Färger:
Accenter i röda toner från djupaste bordeaux till smutsig pastell rosa, petroleum och stänk av gult. Neutraler som mörkt gråa toner,ljus sand och gröna toner förstås. Överlag förvånades vi över att det inte kändes så höstigt och murrigt på mässan utan ljust och fräscht med värmande inslag av de röda tonerna.

Material:
Traditionella material som näver och kork används i nya sammanhang. Dock såg vi inte så mycket produkter på mässan i dessa material. Det är mycket läder, långhåriga skinn och mjuka textilier som ger en varm och mysig känsla, liksom trärena ytor, tegel, sten och skiffer för en naturlig känsla.

Former:
Former från naturen så klart; många kottar, blad, grenar, geometriska grafiska mönster, droppar, snökristaller.

En härlig inrednings höst att vänta

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln