Höstens trendigaste trender

Här kan du läsa om några av de trender jag föreläste om på "Välkommen hem mässan" igår:

Fokus på miljön

Det är glädjade att det fortfarande är stort fokus på miljön. Vi ser mycket naturliga material som trä, rottning, lin, ull, natursten, lergods och återvunnet glas.
Flera stora leverantörer lägger fokus på att tillverka produkter som är schyssta mot miljön och med schyssta arbetsvillkor.
Ikeas senaste stol Odger är till exempel tillverkad av trä och återvunnen plast dessutom är den så fiffigt konstruerad att den monteras den ihop utan skruvar.

Foto: Ikea Sverige

Lyxiga material

I höst vill vi omge oss med lyxiga material och förutom naturmaterialen förknippas sammet med lyx. Sammet ser vi mycket av i höst på fåtöljer, soffa, stolar, puffar, gardiner, överkast och kuddar. Gärna i dova mörka färger som mörkblå, smaragdgrön och vinrött men även nyaser av grått och gammelrosa syns.
Foto: Ellos, Ikea Sverige, Pintrest, Broste Copenhagen

70-tals influenser

Detaljerna i höst influeras verkligen av 70-talets färger och design. Vi ser till exempel prisbelönta vasen Dancing Dune från AEO. Vi ser keramiktavlor från flera leverantörer.
Det är överhuvudtaget mycket porslin och porslinet ska gärna ha lite platina och se handgjort ut. Det prickiga mönstret finns kvar men uppdateras i andra färger som ockra.

Foto: House Doctor, AEO

Varma färger

I höst ska det vara matt, matt, matt vi ser matta metaller, matt glasyr på vaser, krukar och detaljer och det ska vara supermatta väggar. Väggarna ska vara så matta att det nästan dammar om dem.
Vi ser också att vi nu går från grått till varmare färger på väggarna. På Formex släppte Jotun sin nya färgskala för 2018.
Där kunde vi se många varma nyanser från dova persikotoner, sandtoner till riktigt mörka rödbrunatoner.
Sååå fina...
Foto: Jotun

Trendigaste färgen - Maroon

Trendigaste färgen i höst är absolut den snygga rödbruna färgen - Maroon. Den syns precis överallt på väggar, krukor, detaljer, kläder, läppstift, nagellack och till och med håret.

Krom och silver

I höst ser vi att krom och silver blir allt vanligare och mässingen mattas av. Vi ser framförallt fler lampor i krom.
Vi går även från de nakna glödlamporna och vi ser mer opalglas istället som ger ett fint mjukt sken.

Foto: Pholc

Unikt och Personligt

Den trendigaste inredningsstilen är att hitta sin egna inredningsstil. Att våga vara annorlunda, att våga blanda nytt och trendigt med ärvda, vintage och loppisfynd. Vi går bort från det perfekta och går mot det personliga. Någon som jag tyckas verkligen lyckas med detta är Krickelin, fotograf och bloggare in och inspireras på @krickelin
Foto: @krickelin

Ha en riktigt härlig och skön inrednings höst!

Pernilla
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln