Länkar

Senaste inläggen

Bloggarkiv

2012

Äntligen finns nu hela julkollektionen på webbshopen välkommen in och hitta din favorit!

loading...
Läs hela inlägget »

Under en vecka i december ställer vi ut våra unika inredningsdetaljer på Galleri Upsala,

Svartbäcksgatan 21.
Det är designade och handgjorda tavlor, kuddar, möbler, ljusstakar, halsband, juldekorationer

av Pernilla Larsson. De är unika inredningsdetaljer och görs endast i en begränsad upplaga.

 

Varmt välkommen att hitta just din personliga inredningsdetalj, julklapp eller inspiration.

 

Vernissage Lördagen 1 december klockan 10-16

 

Öppettider:
Söndag 2 december klockan 12-16
Måndag - torsdag klockan 10-18

Läs hela inlägget »

Nu finns vår efterlängtade Höst- & Vinterkollektion Autumn i vår webbshop Personliga detaljer.

Personliga, unika inredningsdetaljer i begränsad upplaga.

Välkommen in och hitta just din unika inredningsdetalj!

 

Under rubriken Personliga detaljer finns en underrubrik "Autumn by Magnolia Design" där du hittar alla produkter i höst- & vinterkollektionen samlade. De återfinns också under respektivie kategori.

loading...
Läs hela inlägget »

Den 17:e oktober lanseras vår efterlängtade Höst- Vinterkollektion i vår webbshop Personliga detaljer.

Personliga, unika inredningsdetaljer i begränsad upplaga.

loading...
Läs hela inlägget »

Idag är det vernissage på Joy i Gränby, Uppsala mellan klockan 10-20. Jag har den stora äran att få ställa ut mina tavlor i  akryl i Joys butik i Gränby. Här ser ni även de senaste verken i höst/vinterkollektionen.

Utställningen pågår till och med sista oktober 2012.

Varmt välkomna!

Läs hela inlägget »

Då har vi landat efter ett fullmatat Formex och vi försöker här sammanfattta våra intryck.

Coco form hade fått i uppdrag av Formex att tolka fyra internationella trender ur ett nordiskt perspektiv vilket resulterade i en spännade promenad genom Milky way; handlar om form, transparens, vitt och pudriga pasteller. Ljuvt & mjuk som i en dröm. Walk the line; stilrent och grafiskt formspråk i svart och vitt med starka accentfärger. Råa material som stål och betong.  Memory lane; retroinspirerande mönster med dova pasteller som för tankarna bakåt i tiden. Silly walk; fantasi och sagor inspirerar, mustiga färger möter starka kurlörta färger i en liten galen värld.

Å visst hittade vi många produkter som stämde in i just dessa tolkningar!

 

Även blått i alla dess nyanser och främst den gråblå nyansen är stort. Den gråblå färgen tillsammans med konjaksfärgat läder var riktigt snyggt! Det blev en stor favorit!

Bland accentfärgerna i höst är petroleumblå klart främst även aprikost/orange och gult är stort.

Nya färgkombinationer i höst är rosa/organge och blått/ lila.

Hetaste metallen var klart koppar och mässning som syntes på speglar, lampor, detaljer och som sänggavlen i Mimous monter. Fåglar hänger i främst Ugglor som fanns i olika utföranden i nästan varje monter...

 

En trend som det talas mycket om och anades i bland annat Mattues utställning är inspiration ifrån Nordafrika. Kulturella mönster på kuddar, mattor och porslin, främst i svart vitt, gult o grått "det nya grafiska".

 

Hoppas ni får lite inspiration till höstmys hemma!

 

Pernilla

loading...
Läs hela inlägget »

Formex - största mötesplatsen för nordisk inredningsdesign. Här samlas 850 utställare, 25 000 nationella besökare och 850 medierepresentanter.

www.formex.se

Läs hela inlägget »

Vi har dragit en vinnare i vår tävling "Vinn ett inredningsförslag". Stort Grattis till Karolina Östlund i Uppsala! Vi ser fram emot att få hjälpa er att trivas bättre i ert hem!

 

Läs hela inlägget »

Nu kan du betala enkelt och säkert med kort eller via din bank genom Payson!

Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson.

Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB och Nordea. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet. Läs mer om Payson här: www.payson.se

Läs hela inlägget »

Vill du trivas bättre i ditt hem?

Nu kan du vinna ett komplett inredningsförslag! Det enda du behöver göra är att gilla oss på facebook och maila oss en motivering om varför just du behöver vår hjälp.

 

Vi kommer hem till er under ungefär en timme, tillsammans med er går vi igenom de rum ni vill ha hjälp med och ser vad som bör göras - färgsättning, tapeter, textilier, möbler och golv. Till vår hjälp har vi med oss bilder över olika inredningskoncept, färgkartor och annat inspirationsmaterial. Gemensamt skapar vi en vision av hur hemmet bäst kan utformas för att ge er trivsel och välbefinnande.

 

Efter hembesöket redovisar vi ett inredningsförslag på möbler, armaturer, textilier, kulör och tapetförslag samt inredningsdetaljer där priser och inköpsställen framgår. Redovisas på planritning och 3D-ritning. Inkluderar personlig redovisning på plats. Värde från: 2500 kr.

 

Tävlingen håller på till och med 30 juni 2012. Därefter korar vi, Magnolia Design & inredning en vinnare. Vinnaren meddelas personligen senast 10 juli.

 

Det vinnande bidraget kommer presenteras på vår facebookssida under augusti 2012.

 

Läs hela inlägget »

Här hittar du unika inredningsdetaljer som endast finns i en begränsad upplaga. Så välkommen in och hitta din unika personliga detalj till ditt hem.

Läs hela inlägget »

Måndagen den 14 maj kl 13 slår vi upp portarna till vår efterlängtade webbshop Personliga detaljer.

Här kommer du hitta personliga inredningsdetaljer som lampor, tavlor, kuddar, möbler med mera

Alla produkterna är designade och tillverkade av Magnolia Design. Produkterna är unika och finns endast i en begränsad upplaga. Så välkommen in och hitta din unika personliga detalj till ditt hem.

Vårkänslor by Magnolia Design

Vårkollektionen 2012, vårkänslor by Magnolia Design, innehåller allt som hör våren till glada färger, hjärtan i brand, fjärilar och en solfågel...

Läs hela inlägget »

 Lätt smutsade pasteller mot en bas av ljusa, sandbeiga och grå toner. Mörkt grafitgrått står för kontrasten och skimrande pärlemorglans ger den annars ljusa, romantiska färgskalan en modern känsla.

Naturliga och råa material som betong, industri och trä.

Grönt i alla nyanser och turkost är alltid rätt vår som sommar...

Läs hela inlägget »

Efter besök på två fullmatade mässor Formex och  Stockholm Furniture & Light Fair sammar fattar jag här årets trender.

Efter tidigare säsongers råa enkelhet är vi på väg mot en mer ombonad inredning.

Naturliga och råa material som betong industri och obehandlat trä håller i sig.
Den nya stora trenden är att inreda mer sinnligt med hjälp av lätta och luftiga material, handarbetat och äkta vara som papper, glas, siden, skinn, linne, koppar och mässig.

Det är sirliga former, tredimensionella effekter, transparents och pärlemorskimrande ytor som gäller.Stort är ockå den matta ytan som syntes på nästan alla lackerade lampor.

Färgskalan bjuder på dämpade, lätt smutsade pasteller mot en bas av ljusa, sandbeiga och grå toner. Mörkt grafitgrått står för kontrasten och skimrande pärlemorglans ger den annars ljusa, romantiska färgskalan en modern känsla. Även accent färger som orange, gult och rött och blåa toner är stort.

 

Pernilla

 

Läs hela inlägget »