Länkar

Senaste inläggen

Bloggarkiv

2014

Imorgon lördag den 29/11 kl 11 slår vi upp portarna till vår Magnolia Concept Store på Fyristorg 10 i Uppsala. 
En lokal fullproppad med inspiration, stylister, inredare och fina handplockade inredningsdetaljer. Här kan du även fynda fina produkter ifrån våra stylinguppdrag.

Vi är inte ännu en inredningsbutik utan en Concept store. Här får ni råd och tips gällande inredning och styling. Vi hjälper er att hitta det ni söker för att fylla just era behov. Hittar vi inte det ni söker i vår Concept Store så hjälper vi er att hitta det någon annanstans i stan, Sverige eller i världen.

Vi hjälper våra kunder från smått till stort, från behov till drömhem! 
Det kan vara allt från att välja gardiner till sovrummet till att er lägenhet/villa är i behov av en ny planlösning och handlingar behöver ritas.

Kom gärna förbi på en fika och en inspirationsstund med någon av våra inredare Pernilla, Matilda och Kristin!

Öppettider nu i helgen: Lördag kl 11-15 och Söndag kl 12-16

Öppettider fr.o.m vecka 49:
Onsdag - Fredag kl 12-18
Lördag kl 11-15

Läs hela inlägget »

Gunborg och Björn hade en dröm att förvandla deras mörka femrummare till en ljus och rymlig lägenhet, där inredningen andas kvalitet och känns lika rätt om 10 år.

I veckans Bostadsguide "Hemlängtan" berättar Gunborg och Björn mer om vår resa till deras drömhem. 

Några fler bilder från förvandlingen

Läs hela inlägget »

Färgkoderna som beskriver årets trendiga färger från Formex är angivna i färgsystemet Pantone och inte NCS som det står i texten. 
Här är några exempel på NCS koder i höstens trendiga färger; NCS S 7020-B10G, 2060-Y70R, 3020-Y70R, 6030-R50B, 0603-Y40R, 0605-Y02R

Läs hela inlägget »

Ja tillslut valde vi att ha en turkos dörr. Och nu är den på plats! Det har varit många vändor när det gäller val av dörr. Jag tycker att dörren är så viktigt för husets karaktär att jag blev lite nervös över alla val vi måste göra.

Vi ville ha pardörrar vid huvudentrén och en enkel dörr vid vår grovingång. Att dörrarna skulle ha speglar och vara av äldre stil kändes helt rätt eftersom huset stil andas sekelskifte.

Eftersom vi har högre takhöjd än standard så har vi valt lite högre fönster och behövde nu för att komma upp med dörren i samma nivå som fönstren. Antigen genom att beställa en extra hög dörr eller sätta in överljus över dörren. Vad var snyggast?
Skulle vi ha fönster i dörren? Vad ska vi ha för fönsterspröjs? Vad har dörren för U-värde? Är det bra kvalité på detta dörrmärke? När kan den levereras?

Det var många frågor att ta hänsyn till.  De flesta dörrar idag är uppbyggda på samma sätt. En stomme, isolering, en plåt och någon form av hdf skiva. Det är bl.a. för att uppfylla isoleringsvärderna. Men det kan enligt vårt tycke göra att dörrarna tappar sin charm. Jag hade helst av allt velat ha haft en gammal hederlig massiv trädörr med fina gerade hörn, och gärna lite sliten redan från början. Men det är tyvärr inte att så bra alternativ rent isolerings mässigt.

Vi tittade på dörrar hos bl.a. Diplomat, Helsingedörren och Leksandsdörren och till slut stod det mellan Helsingedörren och Leksandsdörren. Vi föll utseendemässigt för Helsingedörren då vi inte gillade Leksandsdörrens enkeldörr. Detta var ett problem vi ofta stötte på. Om vi hittade en snygg pardörr så var inte matchande enkeldörr alls lika snygg!

Valet föll tillslut på den vi gillade mest utseendemässigt både som pardörr och enkel. En Dörr från Helsingedörren med fönster upptill som vi tyckte gjorde sig bra tillsammans med överljuset som vi bestämt oss för, och den passade husets stil i övrigt.

Nu var det dags att bestämma färg på dörren. Vi fick välja valfri NCS färg.  Vet ni hur många underbara färger det finns att välja på? Det är en hel de kan jag lova. Vi hade redan bestämt att huset skulle vara vitt med vita knutar så det var en självklarhet att vi skulle ha en lite färgstarkare dörr.

Valet gick mellan våra favoritfärger grönt och turkost.  Men skulle vi våga oss på en turkos dörr? Det kändes lite läskigt, men vi bestämde oss tillslut för en turkos färg och höll tummarna för att det ska bli lika fint på riktigt som det var i våra tankar.

Nu är tvättstugedörren äntligen på plats och det känns bra med den turkosa dörren. Den ger huset lite attityd och återspeglar våra personligheter. Nu längtar jag tills pardörren också är på plats!

 Tips för dig som ska köpa ny dörr

- Åk runt i villaområden och kolla vad ni gillar och inte gillar på andras dörrar, modeller, färger mm.
- Titta på dörrar hos olika leverantörer.
-  Åk och titta på dörren innan ni beställer den. Det är inte alltid dörren är lika fin i verkligheten som     på bilden.
- En gedigen dörr i trä är fantastiskt fint men har tyvärr inget bra isoleringsvärde
- Tänk på att om ni väljer tillexempel en turkos dörr som vi gjorde kommer den vara turkos invändigt också. Inte alltid så kul. Vi valde därför att specialbeställda så våra dörrar är vita invändigt.

 

Läs hela inlägget »


Köket är den del av hemmet som ger näring och upprätthåller liv, och enligt Feng shui den viktigaste delen av ditt hem. Köket är också en feng shui symbol för rikedom och välstånd.

- För god feng shui, är det bäst att inte ha ditt kök för nära ytterdörren eller bakdörren, där goda energin lätt kan fly.
- Maten du äter ger dig energi. För att denna energi ska vara av hög och helande kvalitet måste maten beredas i en harmoniskt och välorganiserat kök.
Eftersom vi ständigt utbyter energi med vår omgivning, leder ett bra feng shui kök till en bra, pigg kock, vilket i sin tur leder till goda energi måltider för en lycklig familj!
Bra kost är bra feng shui, så lägg till hälsosamma och ekologiska livsmedel till din diet. Särskilt färska frukter och grönsaker. Förutom det höga näringsvärdet har ekologiska frukter och grönsaker starka helande vibrationer från jorden som kroppen behöver.


Flera tips:
- Köket ska vara luftigt och rymligt, rent, ljust och välkomnande.
- Köket ska ha flera nivåer av ordentlig belysning. Tänk på att ha en bra allmänbelysning i taket och komplettera med arbetsbelysning till exempel riktade spotligt speciellt över arbetsytorna. Addera även några ljuskällor för dekoration och mys.
- För god feng shui, håll köket enkelt och överbelasta det inte med prylar.
- Färska blommor ger en upplyftande energi till ditt kök. Placera en vas med blommor, eller en levande växt på ditt köksbord, fönsterbräda, eller där det passar bäst.
- Välj färger som smälter väl ihop och mår bra tillsammans. För gärna in färgen gul i köket, eftersom det är bra för matsmältningen. 
- Köket hör till ”eld elementet” så för också gärna in naturföremål, växter samt naturtoner i grönt och brunt för att stärka energierna.

Köket har ansetts vara hjärtat i hemmet sedan urminnes tider, så använd feng shui för att göra det till ett glatt och friskt hjärta! Följ gärna dessa enkla feng shui tips och skapa ett hem där familj och vänner fortsätter att dela många sköna stunder tillsammans.

Läs hela inlägget »
Etiketter: feng shui

Det gör jag!
Nu har denna ståtliga pjäs anlänt. Vi har valt att ha vattenburengolvvärme i hela huset. Men kommer att stöd elda i en nyproducerad kakelugn i gammal stil som heter Karl-Johan från Gabriels keramik. Garbriels keramik ligger vid smålandskusten i Timmernabben och har en 150-åriga lång tradition av att bearbeta lera till vackra föremål.


Att vi skulle ha en eldstad var det inge snack om. Det bästa jag vet en kall vinterkväll är att tända en mysig brasa och slänga upp fötterna på tining. Något jag verkligen saknat i vår lägenhet i stan.

Vilken eldstad vi skulle ha var inte lika lätt att bestämma. Vi valde tillslut mellan en modern eldstad med mycket glas från Contura och en klassisk vit kakelugn. Valet föll på kakelugnen, vilket absolut känns som rätt beslut idag. Även fast det finns en uppsjö av vackra begagnade kakelugnar på blocket valde att köpa en nyproducerad då det går att elda mer i och att den är effektivare.

Karl-Johan kakelugn

Contura insats kan man variera utseendet på beroende hur man murar runt insatsen.


Det som jag också gillar med den kakelugn vi valde är att den har glasluckor invändigt så man kan se den rogivande elden utan att det är en brandrisk. När vi är klara med utsidan på huset ska vi installera kakelugnen så vi får varmt och skönt på bygget under vintern. Vi kommer dock inte att klä den med det fina kaklet eller sätta på kronan förrän vi är klara med det grova arbetet inne. Vi vill ju inte råka springa in med en bräda i kaklet och förstöra den.

Men jag längtar tills jag får se den på plats, med kaklet på!

Går du i tankarna att installera en ny eldstad innan jul så är det hög tid att sätta igång att söka bygglov och bestämma vilken eldstad du vill ha. Frågor du kan börja ställa dig är: Vad vill du ha för design? Vill du kunna se elden? Är den för trivsel eller värmekälla? Eller både och kanske?

Du måste även kontrollera att placeringen uppfyller kraven för ventilation, brandsäkerhet och bärighet och om att du har en fungerande skorsten med en ledig kanal eller om du behöver montera en ny skorsten.

När eldstaden är på plats behöver du brandsäkra området runtomkring, du måste till exempel ha ett golvskydd, och till sist ska en sotare inspektera och godkänna installationen innan du börjar elda.

Det är mycket att ha koll på så ta hjälp av en branschkunnig person innan du installerar din eldstad. Vi tog hjälp av Mariebergs en kaminbutik i uppsala, de har koll på vad som passar just ditt hus och vad som fyller dina behov och krav.

/Matilda

Läs hela inlägget »

Bild lånad från www.livecreatingyourself.com

Entrén är väldigt viktigt för bra Feng shui  i hela bostaden.

Det är genom din ytterdörr hemmet absorberar sin energi.

Skapa ett varmt välkomnande rum, både innanför och direkt utanför dörren.

Beroende på rummets storlek kan det vara allt från ett litet sidobord med en lampa till ett stort runt bord placerat i mitten av hallen med en vas vackra blommor på.
Om utrymmet är begränsat kan en färgstark matta eller vacker tavla göra jobbet.

Undvik att ha en spegel vänd direkt mot ytterdörren eller en vägg för nära ytterdörren och undvik att placera ett badrum direkt ovanför ytterdörren. Vi vill behålla den goda energin/känslan och ej låta den studsa ut eller försvinna iväg.

Lycka till med din hall!

Läs hela inlägget »
Etiketter: feng shui

Foto: Johan Wahlgren 

Soft Nordic är ett uttryck för ett pånyttfött skandinaviskt
självförtroende, en påminnelse om 1950-60-talens efterkrigsoptimism och
framtidstro. Självförtroendet återspeglas i såväl mat som design i
världsklass.
Soft Nordic, med dess rena, avskalade stil och runda former,
pastelltoner, exklusiva material och lekfullt uttryck är jättespännande.
Bland materialen utmärker sig ljusa träslag liksom naturgarvat skinn och
ull. På möbler och kuddar kan det vara klädda knappar, helst lite
överdimensionerade för att förstärka känslan av lekfullhet.

Foto: Johan Wahlgren 

Wild Wood fortsätter att växa, med landskapet som den stora
inspirationskällan. Här paras naturliga toner med sotsvart och vita
vintertoner. Grenar och frökapslar samsas med obehandlat trä, grovhuggen
sten och keramik. I ditt kök och vardagsrum innebär det höga vaser,
generösa fat och skärbrädor som tallrikar. Föremålen ska ta plats.


 

Foto: Johan Wahlgren 

Raw Rustic Junction
Inspirationskällan är världens hamnar, med containrars
färgskala, rostiga ytor och mycket platina. Men också ruffiga inslag,
halvmålade väggar, starka färger som orange i kombination med mörka
färger och blå toner. Världens etniska inslag märks även på mattor och
kuddar. Den råa känslan förstärks av material som cement, trä och glas.
Men även av grov canvas och linne. 
 

Foto: Johan Wahlgren 

Dark Fragrance
Renässansinspirerade stil med dess romantiska prägel.
Rubinrött blandas friskt med starka lila och rosa toner. Eller skulle det falla dig på läppen med
bärstensfärgat, varma skalor av brunt och ett stänk av guld?
Överdåden av lekfullhet och färg syns på spegelramar, textilier och,
inte minst, trämöbler. 1950-talets storfavorit teak gör en stark
comeback. Det går att satsa på extra av allt, eller på ett enda
iögonfallande objekt.

Läs hela inlägget »
Etiketter: formex 2014

Att rensa i röran, att inte ha en massa onödiga saker känns oftast befriande och frigör energi i våra liv. För mycket saker kan ge stagnation, och är det rörigt i hemmet mår vi kanske inte särskilt bra. Genom att ”rensa i röran” får energin i våra liv ny fart.


Nu är den perfekta tiden att börja. En flytt till ny bostad är ett annat bra tillfälle. Ta några dagar på semestern och börja med ett rum/förråd/garderob eller låda i taget. Viktigt att ta det i din takt och ej rusa fram. Dela upp saker i ”Spara-slänga-sälja-skänka”. Engagera gärna hela familjen, även barnen. Vi har testat det hemma med positiva resultat. Vissa saker kan kanske vara svårt att göra sig av med även om de ej används längre. Därav tar det även energi från oss vid en rensning, men jag kan garantera att det kommer kännas befriande och energin fyllas på dubbelt upp efteråt…nya positiva saker kan börjar hända i era liv.
Läs hela inlägget »


 En plats för vila, frid och återhämtning. Här tillbringar vi nästan en tredjedel av vår tid, så det är viktigt att detta rum känns harmoniskt.
Den bästa placeringen av sovrummet är i husets bakre regioner och gärna längst bort från entrédörren.
Placera sängens huvudände mot en stabil vägg och gärna med sänggavel vilket symboliserar stöd.
Undvik att placera saker under sängen. Låt energin flöda fritt
Placera aldrig en spegel mitt emot sängen, vilket kan upplevas som att man är fler i rummet. Vid sidan så man ej tittar rakt in i den från sängen är ok.
Håll sovrummet rent och ej för överbelamrade sängbord för bästa hälsa.
Två sänglampor bredvid sängen, ej ovanför huvudet.
Undvik elektrisk utrustning bredvid sängen då magnetfälten kan störa din vila och hälsa. Undvik även TV i sovrummet.
Hyllor direkt ovanför huvudänden är ej att rekommendera, däremot en vacker tavla.
Undvik också arbetsplats i sovrummet vilket symboliserar aktivitet och ej via.
Bädda med lugna/trevliga textilier i sängen och gardiner som går att dra för.

 

Läs hela inlägget »
Etiketter: sovrum, feng suhi, kristin

Entrén är väldigt viktigt för bra Feng shui  i hela bostaden.
Det är genom ytterdörren hemmet absorberar sin energi.
Skapa ett varmt välkomnande rum, både innanför och direkt utanför dörren.
Möblera gärna hallen med ett litet sidobord och en lampa eller ett stort runt bord placerat i mitten av hallen och en vas med vackra blommor, beroende på rummets storlek.
Om utrymmet är begränsat kan en färgstark matta eller vacker tavla göra jobbet.
Undvik att ha en spegel mittemot dörren. Vi vill behålla den goda energin/känslan och ej låta den studsa ut eller försvinna iväg.

Läs hela inlägget »

Det är populärt att använda lastpallar att göra sina utemöbler av just nu. Måla dem, sätt på hjul, stapla dem på varandra för att få höjden, bygg ihop dem till just den storlek du önskar. Ja det är bara fantasin som sätter gränser här. Lägg på härliga sittkuddar/madrasser, kuddar och någon pläd så har du enkelt och billigt skapat din alldeles egna utemöbler som dessutom tål väder och vind. 

Läs hela inlägget »

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Läs hela inlägget »

Våren är här och vi kan äntligen sätta igång att pyssla på våra balkonger och i våra trädgårdar. Vi tänkte visa hur vi som jobbar på Magnolia har det hemma i våra trädgårdar. Först ut är Matilda, hon håller på att bygga hus och är därför för tillfället trädgårdslös. Här delar hon med sig av sina planer hur hennes trädgård ska se ut. Om ni är nyfikna på hur Kristin har det i hennes trädgård så håll utkik nästa vecka!

Läs hela inlägget »

Oj vad tiden rullar på det är redan flera veckor sedan vi besökte FORMEX och tankade inspiration till våren och sommaren. Här är de fyra trenderna som Designern Jan Rundgren tolkat, sammanfattningsvis är tolkningen att vi gärna drömmer oss bort och längtar efter ett harmoniskt hem.

Down to earth

Down to earth. En stark trend att leva nära naturen, vi drömmer oss ut på karga öppna landskap som andas frihet. Neutrala färger kombineras med vitt, guld, mässing och varma toner som terrakotta kombineras med kalla sandiga toner

Tänk sten, gräs, trä och flätade korgar. En trend i denna trend är att vi kommer att olda mycket själva i vår och sommar. Överallt syntes snygga och smarta exempel på krukor och miniväxt hus att odla i.

Odlingskruka från House doctor

Day Dream

Day Dream. Vi drömmer oss bort i våra dagdrömmar till en värld i lyx och flärd, stilfulla textilier som linne, siden och transparenta tyger gärna lager på lager. Här dominerar pudriga pastell er tillsammans med sobert grått. Här är det också mässing och guld som gäller

En tjusig stil!

Deep flow

Deep flow. Vi dyker ner under vatten ytan och om ger oss med havet som färgskala blå nyans samt grönblå till turkosa toner. Accent färger är rött och svart. Tänk hav, sand, drivved och skimrande toner.

Hota upp den klassiska marina stilen med turkosa inslag.

Indian summer

Indian summer.  Här drömmer vi oss bort till fjärran land. Etniska rustika blandas med det moderna. Det är härligt färgstarkt med intensivt gula, blå, röda och lila toner. Gärna med svart som accentfärg. Tänk färgstarkt och lekfullt.

Moderna former i ny tappning

Läs hela inlägget »