Intryck från Formex

Då har vi landat efter ett fullmatat Formex och vi försöker här sammanfattta våra intryck.

Coco form hade fått i uppdrag av Formex att tolka fyra internationella trender ur ett nordiskt perspektiv vilket resulterade i en spännade promenad genom Milky way; handlar om form, transparens, vitt och pudriga pasteller. Ljuvt & mjuk som i en dröm. Walk the line; stilrent och grafiskt formspråk i svart och vitt med starka accentfärger. Råa material som stål och betong.  Memory lane; retroinspirerande mönster med dova pasteller som för tankarna bakåt i tiden. Silly walk; fantasi och sagor inspirerar, mustiga färger möter starka kurlörta färger i en liten galen värld.

Å visst hittade vi många produkter som stämde in i just dessa tolkningar!

 

Även blått i alla dess nyanser och främst den gråblå nyansen är stort. Den gråblå färgen tillsammans med konjaksfärgat läder var riktigt snyggt! Det blev en stor favorit!

Bland accentfärgerna i höst är petroleumblå klart främst även aprikost/orange och gult är stort.

Nya färgkombinationer i höst är rosa/organge och blått/ lila.

Hetaste metallen var klart koppar och mässning som syntes på speglar, lampor, detaljer och som sänggavlen i Mimous monter. Fåglar hänger i främst Ugglor som fanns i olika utföranden i nästan varje monter...

 

En trend som det talas mycket om och anades i bland annat Mattues utställning är inspiration ifrån Nordafrika. Kulturella mönster på kuddar, mattor och porslin, främst i svart vitt, gult o grått "det nya grafiska".

 

Hoppas ni får lite inspiration till höstmys hemma!

 

Pernilla

Entre Trender Milkyway1 Milkyway Tyg o Tapet Mimou Tyg Mimou Trend Walk the line Trend Walk the line grafiskt Trend Walk the line grafiskt stolar Grafiskt petrol o gult Grafiskt o gult Littlephant Tapeter Mimou Memory lane 1 Memory lane Grafiskt pastell barn Trend Sillywalk Trend Sillywalk Ramar House Doctor Käppar Nobaloney Mimou Kornblått Blåa toner vaser Blåa toner tallriksvägg Petrol barnrum Gula accenter afro Matteus Gula accent OddBirds Ugglor populäraste djuret FAVORIT Läder o stål ljuslykta FAVORIT Blågrått o trä FAVORIT Smycken Malin Jansson FAVORIT Pläd House of RYM FAVORIT Tavlor Wayart FAVORIT Papperslampa Hübsch Favorit Ylva Skarp Favorit utemiljö  io scandinavia Favorit Läder matta av spillmaterial från Rug Solid Favorit taklampaklustret Magasin Skruf Favorit  Mini Empire Favorit pläd Banjara RioRio

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheterna