Inred balkongen till din egna oas

Tänk så mycket kul som går att göra på en solig balkong! Avnjuta en kopp kaffe, slumra in med sommarboken på magen, få till en prunkande oas med härliga växter eller en fest med vänner. När sommaren väl är här frodas balkongdrömmarna, men platsen är oftast liten. Går det att få ihop?

Använd fotpallen som bord Foto: Stylizimo Använd fotpallen som bord Foto: Stylizimo

- Det finns lösningar även för små balkonger. Prioritera den aktivitet som är viktigast för dig och våga vara okonventionell. Strunta i bord om utrymmet är litet och ha flera små eller en fotpall med bricka på i stället. Borden kan bli en utmärkt avlastningsplats och brickan kan du ha i knäet under måltiderna. Inred med massor av textilier, sköna kuddar, plädar, en eller flera sköna mattor på golvet.

Spalje livar upp Foto: Magnolia Design & inredning Spalje livar upp Foto: Magnolia Design & inredning

Ibland kan det vara svårt att sätta upp saker ute på balkongen. En lösning kan vara att ställa ut en spaljé som vi gjort här och vips fick vi en massa möjligheter att dekorera den annars så tråkiga väggen.
Vi använde lite kraftigare byggd spalje från Bauhaus då räckte det att "klämma" fast dem bakom solsängen. Ikea har just nu en super fin fristående spalje i sitt sortiment som heter Barsö. Ljuslingan och sittdynorna är från Granit, solsängen från Ikea och kuddarna från Himla

Solcellslampor Foto: Ikea Live Solcellslampor Foto: Ikea Live

Med bra belysning ökar njutningen (och balkongsäsongen). Saknar du eluttag finns det numera ett brett urval av lampor som går på sol- eller vindenergi. Denna är från Ikea.

- Det blir både miljövänligt och snyggt. Extra mysigt med par ljuslyktor till.

 

Medelhavskänsla Foto: Magnolia Design & inredning Medelhavskänsla Foto: Magnolia Design & inredning

Inred balkongen med massor av växter både högt och lågt. Samla flera växter i ett hörn och använd gärna något träd till exempel ett citronträd eller fikonträd i lerkruka eller korg, blanda med lavendel/rosmarin och olivträd så infinner sig medelhavskänslan direkt!

På marknaden finns även fina blomlådor på fot som hjälper till att höja växterna till ögonhöjd och tillsammans med en spalje tjänar både som insynsskydd och vindskydd.
Här nedan är Hasselfors fina odlingsbänk med spalje.

Odlingsbänk Hasselfors Foto: Hasselfors
Odlingsbänk Hasselfors Foto: Hasselfors
Blanda inne och utemöbler Foto:Houseandhome Blanda inne och utemöbler Foto:Houseandhome

Hittar du inte det du söker bland utemöblerna finns det idag många innemöbler som funkar lika bra ute t.ex. plast-, metall- och betongmöbler men även gedigna trämöbler om man behandlar de rätt som till exempel i bilden här bredvid.

Glädjande nog har det i år kommit flera mer designade cafeset. Vår absoluta favorit i år är Ellos cafe set Bargo.

Bargo Årets snyggaste cafémöbel enligt oss! Foto: Ellos
Bargo Årets snyggaste cafémöbel enligt oss! Foto: Ellos

Lösningen för att fixa en oas på balkongen:

  • Gröna växter, örter och blommor högt och lågt
  • En matta som skapar rumskänsla
  • Kuddar och plädar som gör miljön lite mysigare
  • Ljuslyktor och lampor som skapar mysbelysning

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln