Renovera retrolampa

Före och efter
Före och efter

Sommaren är i full gång, det kryllar av loppisar och är bästa läge att fynda personliga inredningsdetaljer.

Förra sommaren fick jag tag på en trearmad gammal lampa. Elen fungerade, träet hade fin patina, men skärmarna var risiga. Så sommarprojektet blev att sy nya lampskärmar. Med mormor till hjälp klipptes det, nålades och tråcklades. I evigheter kändes det som. Men när de väl var färdiga kändes det värt mödan när man fick vila ögat på något man skapat själv.
 


På Tyg-Centrum på Kungsängsgatan fick jag hjälp att välja ut ett lämpligt tyg. Det blev ett som var ljust men inte kritvitt för att ändå ge ett fint sken när lampan är tänd. Tyget är helt stumt utan stretch för att göra det lättare att sy det på stommen.

Det fina bandet som sitter längs kanten passade bra ihop med mässingsdetaljerna på foten och kommer från en butik i Stockholm. Mattssons band ligger på Kungsgatan 19 och är fylld med band, knappar, trådar och andra sytillbehör. 

Det gäller att se potentialen i det gamla och slitna när man letar runt på loppisar. Titta efter fina former och tänk på att det mesta går att måla eller klä om. 

/Sara

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln