Trender 2017

Idag föreläste jag om året trender i sammarbete med Riksbyggen och deras visning av Åsikten i Uppsala. Ett hög aktuellt ämne då Trendagen nyligen gick av stapeln och Formex nordens största inredningsmässa står på tur i nästa vecka.

Trendagen hålls av bla TrendStefan, expert på rådande trender, han har spottat fem olika trender:
Peter Pan - Vi flyr verkligheten in i neverland med en massa färg, krukväxter och humor på gränsen till kitsch.
Old is the new black - Vi vill att saker ska ha en historia, inredningen går i mörka toner och alla kommer ha en oljemålning hemma.
Kelim Kinshop - Influenser ifrån orienten och afrika. Dominerade färger är sand, terrakotta och rödbrunt. Nyckelinreding kemlinmattor, hantverk, korgar, exotiska krukväxter och tunga möbler.
Superhero Supernature - Här är det starka färger som gäller gärna neonfärg, Stora blommor som är på gränsen till overkliga och detaljer från superhjältar.
Waste- Återbruk och miljö i fokus, det är status att köpa återbrukat. Ekofrågan är i särklass den största trenden 2017.
Se bilder och läs mer ifrån Trenddagen här.

Fokus på miljön

Vi blir allt mer medvetna och vill veta var ifrån produkterna vi köper kommer ifrån och att de är schysst producerade, hållbara och ett bra val ur miljösynpunkt.
Naturmaterial dominerar så som lin, skinn, trä, sten och siden.
Återvunna material kommer stort och vi ger nytt liv och återanvänder gamla saker.
Bild 1 Tellmemore, Bild 2 Pintrest.com, Bild 3 HMhome

Grönt hetaste färgen i vår

Grönt kommer stort 2017 på väggar, soffan och detaljerna. Vi ser mycket grönt glas som med fördel är återvunnet glas. Vi vågar måla våra vita väggar i mörkare toner. Tycker du att den grönvägg blir lite förmycket prova de snygga gråblå och grågröna färgerna som kommer starkt.
Bild 1 interiorbreak.it, Bild 2 Aytmdesign, Bild 3 Ikea Bild4 791deas.org

Smutsiga pasteller

Dova pasteller som accentfärg eller på väggen. Den dovrosa-aprikosa färgen kommer stort i vår på kuddar, plädar, handdukar och som väggfärg. Super snygg att kombinera på väggen med den gråblå/grågröna färgen.
Bild 1 Normcph.com, Bild 2 Thedesignchaser.com

Lyxiga material

Vi omger oss också med lyxiga material som sammet, satin och siden. Mattor i siden med härlig lyster och kvalitet kommer stort. Sammet syns på både möbler, gardiner, överkast, plädar och kuddar. Vi bäddar med satin igen...
Bild 1 Printrest.com Bild 2 coxandcox.co.uk

70-tals influenser

Art Deco stilen från i höstas lever kvar med tydliga 70-tals influenser så som sammet, speglar, krom, de brunröda tonerna kommer stort i år.
Bild 1Recidence Bild 2 Ikealivethemma

Bohemisk

En annan inredningsstil som är stor i vår är den Bohemiska stilen med infuenser ifrån Orienten och Afrika. I de klassiska färgerna brunrött och terrakotta men vi ser också mycket blått och vitt med mönster ifrån Orienten och Afrika.
Bild 1 TrendStefan Bild 2 HMhome

Terrazzo

Marmorntrenden mattas av och det är framförallt två andra stenar som syns i år det ena är Terrazzo som egentligen inte är en sten utan en blandning av krossad marmor och stenar blandat med cement. Vi har tidigare sett Terrazzo i badrum, kök som bänkskivor, väggbeklädnad och golv. Men nu kommer terrazzon även i detaljerna som ljusfat, underlägg, ljus och i möbler tex bordskivor.
Bild1 Skönahem Bild 2 Pintrest.com Bild 3 Badrumsdrömmar Bild 4 Oxdesign Bild 5 Pintrest.com

Agat

Den andra stenen som vi ser mycket av är ädelseten Agat. Vi ser den som ljusstake, glasunderlägg, smycken, bokstöd och bordsskivor.
En fantastiskt fin sten som också är trendigt blågrön!
Bild1 A.U Maison Bild 2 DANIBARBEshop Bild3 Pintrest.com Bild4 Pintrest.com

Krom och silver

Mässingen får ta ett steg tillbaka och istället kommer krom och silver på fram marsch. Skultuna lanserade sina storstäljare i silver i höstas och förväntas slå stort i vår.
Bild1, 2 Skultuna

Unikt och personligt

Den största trenden 2017 är att ta det man tycker bäst om och skapa sin egna personliga och unika trend. Att inte följa en trend och alla andra är absolut det trendigaste år 2017.
En som jag tycker lyckas fantastisk bra med att kombinera detta är Kristin "Krickelin", stylist och bloggerska, oerhört inspirerade följ henne här.
Att omge sig med saker som man mår bra av, som gör en glad och speglar sig själv är ju också det som skapar ett hem tycker jag.
Ha en fin och inspirerande inredningsvår!
/ Pernilla

Bild1 @krickelin

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln