Ett inredningsuppdrag

Under några månader har jag haft ett pågående projekt för en kund som velat få hjälp med val av möbler, textilier, lampor och färgsättning i sin nya lägenhet. Jag tänkte beskriva lite närmare hur vi brukar arbeta under dessa projekt för att ge en bild av hur dessa processer går till och hur det i slutändan ger våra kunder ett färdigt resultat.

Det första steget är att vi träffar kunden på ett möte för att inhämta information om vad kunden har för önskemål om stil och funktion. Vi kommer fram till vad det är för typ av förslag kunden vill ha. En vill ha inspiration och förslag på färgval, en annan vill få hjälp om hur de ska möblera rummet eller ett förslag med komplett inköps lista för att själv kunna köpa in alla saker och iordningställa förslaget. Med andra ord varje uppdrag är unikt. Vid det första mötet tar vi även kort och mått vilket vi behöver för att till exempel kunna rita upp en möblering i 3D. 

Nästa steg är att vi sätter ihop ett inredningsförslag utefter kundens unika behov och önskemål som sedan presenteras på plats. Förslaget presenteras med hjälp av 3 D ritningar och moodboards.

Den här kunden ville även ha hjälp med genomförandet. Det innebar att vi hanterade beställning av möbler, leveranser, montering och iordningställande åt kunden.

Vi kom överens om en lugn bas med jordnära färger och några enstaka färgklickar på soffa och textilier. Beståskåpen som agerar tv-bänk fick beslag och ben från Superfront vilket ger en lyxig känsla till en annars enkel möbel.  Mässingsdetaljer plockas även upp på lampor i vardagsrum och sovrum. I vardagsrummet hamnar soffan i centrum med sin fina färg som drar åt petroleum.

Nu återstår det bara för kunden att tillföra sina personliga inredningsdetaljer.  / Mikaela

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln